28 augustus: Vluchtelingen in actie bij viering 100 jaar Vredespaleis

_MG_3334Morgen (28-08-2013) voeren wij, de uitgeprocedeerden vluchtelingen die in het Vluchthuis aan de sportlaan verblijven, actie bij de viering van het 100 jarig bestaan van het Vredespaleis. Terwijl er tijdens deze viering wordt gesproken over mensenrechten en vrede staan wij nog steeds rechteloos op straat.

Er zullen tijdens de viering toespraken worden gehouden door onder andere Koning Willem Alexander, Ban Ki-moon en Minister Prisident Mark Rutte. Grote woorden zullen er gesproken worden over vrede en de rechten van de mens. Maar wij, de slachtoffers van oorlogen, die naar Nederland zijn gevlucht krijgen hier niet ons mensenrecht maar worden rechteloos op straat gezet.

Wij, vluchtelingen uit voornamelijk Afghanistan en Irak, kunnen niet terug naar het land waar wij vandaan komen omdat daar nog steeds oorlog heerst. Bijna elke dag zijn er bomaanslagen en vallen er honderden doden per maand. Toch wijst Nederland onze asielaanvraag af en worden we op straat gezet. Terug kunnen wij dus niet, en door Europese regelgeving kunnen wij ook niet naar een andere Europees land om daar een asielaanvraag te doen. Wij vallen tussen wal en schip en leven een totaal uitzichtloos leven. Al sinds 2011 voeren wij actie tegen deze onmenselijke situatie maar tot op heden is er nog steeds geen oplossing.

Wij willen dan ook alle aanwezigen op de viering er op wijzen dat Nederland de mond vol heeft van mensenrechten maar het met de rechten van vluchtelingen niet zo nauw neemt.

Vanaf 09:00 uur zullen wij actievoeren voor het Vredespaleis, en daarbij hebben wij jouw steun nodig!
Kom ook en laat je horen tegen het inhumane vluchtelingenbeleid!

Wij willen verblijfsrecht, en onderdak!

Hier de link naar het Facebook event: https://www.facebook.com/events/624990804208393/

2 responses to “28 augustus: Vluchtelingen in actie bij viering 100 jaar Vredespaleis

 1. Het is altijd fijn als akties *op tijd* worden aangekondigd, en ook op http://www.aktieagenda.nl en/of de aktielijst (de laatste vooral als het kort dag is) Incrowd-toestanden hebben we al genoeg..
  Zie
  http://www2.mailman.antenna.nl/mailman/listinfo/aktielijst

  • Beste Ronaldo,

   soms worden acties pas vrij kort van tevoren geplanned, en worden door tijdsgebrek niet alle mogelijkheden voor verspreiding van de oproep benut. Het staat u natuurlijk altijd vrij om de acties zelf toe te voegen aan de AktieAgenda ed.

   Met vriendelijke groet,

   Recht op Bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *