Update: Rechtszaak, demonstratie, ontruiming

Aanstaande donderdag wil de Burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen (VVD) het vluchtelingenkamp waar wij actie voeren tegen het inhumane vluchtelingenbeleid ontruimen.

Sinds 19 september voeren wij, een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen actie tegen onze rechteloosheid en het inhumane vluchtelingenbeleid. Wij moeten van de IND terug naar het land waar wij vandaan komen maar wij kunnen niet terug omdat de landen waar wij vandaan komen onveilig zijn. Terugkeer betekent voor ons terugkeer naar geweld, marteling, of zelfs de dood. Buiten dat zijn er ook landen (zoals Irak) die mensen, (die niet vrijwillig terugkeren) niet terugnemen. Ook kunnen we niet naar een andere land in Europa omdat we dan weer terug worden gestuurd naar Nederland. Ons mensenrecht wat we niet in ons land konden krijgen word ook hier in Nederland ontzegd.

Burgemeester van Aartsen liet vrijdag in een brief weten dat vanaf donderdag 13 december de tenten weg moeten zijn, we mogen er niet meer s’nachts verblijven, of in andere woorden het kamp word ontruimd. Een van de redenen die de Burgemeester noemt is dat het steeds kouder word en dat dat onze gezondheid in gevaar brengt. Maar als wij niet in het kamp verblijven hebben we helemaal geen plek meer om onze stem te laten horen en slapen wij op straat, in de kou zonder enige beschutting die het kamp ons nu bied. Daar gaat ons protest gaat nou juist omdat wij door de IND op straat zijn gezet en totaal rechteloos zijn verklaart.

Volgens ons gaat het niet om de kou maar wil de Nederlandse overheid niet dat wij elke dag aan de Nederlandse maatschappij laten zien hoe er met ons word omgegaan, dat de straat een onderdeel is van het vluchtelingenbeleid, puur om ons te dwingen naar het land terug te gaan waar wij vandaan komen, maar waar wij niet naar terug kunnen. Wij willen een oplossing voor ons probleem en de straat is dat zeker niet!

Wij zijn dan ook een rechtszaak gestart tegen het voornemen ons tentenkamp te ontruimen.
De rechtszaak zal aanstaande woensdag plaats vinden om 13:30 in het Paleis van justitie, Prins Clauslaan 60 in Den Haag. Als het tot een ontruiming komt gaan wij niet weg, wij hebben het recht om te demonstreren, en wij bepalen zelf hoe wij onze acties vorm geven.

Na de rechtszaak zal er om 15:00 uur voor de rechtbank worden verzamelend om te demonstreren tegen het voornemen het kamp te gaan ontruimen.

Mocht het tot een ontruiming komen zullen wij ons geweldloos verzetten. Wij roepen iedereen op om ons te komen helpen! Neem al je vrienden en kennissen mee en steun ons in de strijd om een waardig leven, want ook na de ontruiming zullen wij weer op straat worden gezet omdat wij niet uitzetbaar zijn.

Wanneer de ontruiming gaat plaats vinden is nog niet volledig duidelijk, vanaf donderdag moeten de tenten weg zijn dus zou het kunnen dat er al de nacht van woensdag op donderdag ontruimd kan gaan worden, maar dit kan nog verlaat worden als de rechter beslist later uitspraak te doen, het is dan ook belangrijk om onze website goed in de gaten te houden voor de laatste updates!

Wij willen verblijfsrecht en onderdak! Geen mens is illegaal!

http://www.facebook.com/rechtop.bestaan
http://www.twitter.com/rechtopbestaan
http://www.youtube.com/rechtopbestaan

2 responses to “Update: Rechtszaak, demonstratie, ontruiming

  1. Bij de groep ” op straat gezetten” zijn veel alleenstaande jongens die met hun achttiende op straat werden gezet. Zonder geld om van te leven, zonder naar school te mogen om hun opleiding af te maken. Dit kan omdat dit in de vreemdelingenwet is opgenomen. Het zou goed zijn als hierover in de rechtszaal zou worden gesproken .

  2. Pingback: Recht op Bestaan: Update: Rechtszaak, demonstratie, ontruiming | Occupy Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *