Update #2: Burgemeester verbied slaapactie, rechter gaat mee met verbod.

_MG_3334Vandaag diende de rechtszaak tegen de beperkingen die de Burgemeester van Den Haag heeft opgelegd aan de nachtelijke actie van de vluchtelingen op het Plein in Den Haag, die in de nacht van 12 op 13 maart zou plaats vinden. Ook de rechter ging mee in de ongegronde argumenten van de gemeente en verbood het nachtelijk verblijf op het Plein en de slaapzakken en matjes.

De bestuursrechter ging wederom voorbij aan de nodige “pressing social need” (een dringende maatschappelijke noodzaak) die nodig is volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om beperkingen aan acties op te leggen. Zo ging hij mee met de mening van de gemeente dat slaapzakken zorgen voor een onoverzichtelijke situatie, dus kans op openbare orde problemen. Ook zouden de stoelen van het terras op het Plein als wapens kunnen worden gebruikt.

We mogen wel s’nachts protesteren op het plein voor het Centraal Station maar zonder enige bescherming tegen de elementen. Omdat het vannacht min 7 word vinden wij het niet verantwoord om de slaapactie voort te zetten. Alle ander acties gaan wel door. Hier onder een overzicht van de actie van de aankomende twee dagen:

12 maart demonstratie Wij willen verblijfsrecht en het recht op bestaan:
De twee dagen van actie begint op dinsdagavond 12 maart met een demonstratie onder het motto “Wij willen verblijfsrecht en het recht op bestaan”. Er word verzameld om 19:00 voor het Centraal Station.

Woensdag 13 maart Tweede Kamer debat:
Vanaf 08:030 zullen wij op het Plein beginnen met ons protest. Om 10:00 begint het debat in de Tweede Kamer waar we met zo veel mogelijk mensen aanwezig zullen zijn tot de zaal vol zit. De rest van de mensen zal op het Plein protesteren.

Woensdag 13 maart demonstratie: Wij willen verblijfsrecht en het recht op bestaan!
Na het debat zullen wij ons om 13:00 uur verzamelen op het Plein om een demonstratie te lopen door de binnenstad. Er komen 6 bussen uit 8 verschillende AZC’s om mee te demonstreren.

Volg het protest:
Als je niet bij de acties kan zijn kan je toch volgen wat er gebeurd:
Twitter
Facebook
Live stream
Live stream #2

Wij hebben iedereen nodig om de acties tot een succes te maken. Daarom roepen wij iedereen op om naar de acties te komen tegen dit onmenselijke beleid. Samen kunnen we het verschil maken!

3 responses to “Update #2: Burgemeester verbied slaapactie, rechter gaat mee met verbod.

 1. Pingback: Den Haag 12&13-3, update #2: Burgemeester verbiedt slaapactie, rechter gaat mee met verbod. | Occupy Den Haag

 2. recht op bestaan; voor iedereen.
  sta volledig achter jullie. in gedachten draag ik graag mee en volg de ontwikkelingen.
  met respect en waardering voor jullie,
  met hartelijke groeten,
  Wilma Kramer

 3. Pingback: Den Haag 12&13-3, update #2: Burgemeester verbiedt slaapactie, rechter gaat mee met verbod. | No Border Network

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *