Tentenkamp ontruimd, acties gaan door!

—UPDATE; alle arrestanten zijn vrij inclusief de vluchtelingen die was opgepakt—
—UPDATE; eerste arrestant is vrijgelaten—
Tentenkamp hofvijver ontruimt, acties gaan door!

BNHMYMYCIAAUVQs.jpg:largeVandaag, 19 juni 2013, hebben 3 sympathisanten van Recht op Bestaan! een tentenkamp opgebouwd op het eiland in de hofvijver. Ongeveer 3 uur en een politiemacht van 25 M.E. was nodig om het tentenkamp te ontruimen.

Op de kade is later nog een vluchteling opgepakt voor baldadigheid omdat deze 2 keer op het raampje van de politieauto klopte, om de arrestanten te begroeten. Daarbij heeft een andere sympathisant de fiets van een agent hard in haar ribben gekregen en is voor controle naar de dokter.

Op het plein vond ook een demonstratie plaats van ongeveer 40 vluchtelingen, een aantal van hen zijn in het 2e kamer gebouw om het debat te volgen.

Voor dit momentum was gekozen omdat er vanaf 10:00 vandaag een Algemeen Overleg plaatsvind in de Tweede Kamer over vreemdelingenzaken. Hier zal onder andere gesproken worden over de hongerstakers in de detentiecentra in Rotterdam Airport en Schiphol in Amsterdam. Er zal ook een kabinetsreactie worden gegeven op het ACVZ advies wat zegt dat het opsluiten van vluchtelingen niet humaan is.
Ook willen wij dat er over de uitzichtloze situatie word gesproken van de vluchtelingen in het Vluchthuis in Den Haag en de Vluchtflat in Amsterdam. Na al vanaf 2011 actie te voeren voor een oplossing heeft de politiek nog weinig ondernomen en zal het binnenkort twee maanden met reces gaan wat betekent dat de vluchtelingen nog langer in deze uitzichtloze situatie moeten zitten.

Wij zullen doorgaan met de acties zolang er geen oplossing is, geen mens is illegaal!

One response to “Tentenkamp ontruimd, acties gaan door!

  1. Pingback: 20 juli, Den Haag: vertoning van benefietfilm in Vluchthuis | Doorbraak.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *