Tentenkamp gaat door ondanks tegenwerking gemeente Den Haag

Na ruim 2 weken van tegenwerking van de gemeente Den Haag en rechtszaken tegen burgemeester Jozias van Aartsen probeert burgemeester van Aartsen nog steeds ons tentenkamp op het Koekkamp, in een slecht daglicht te stellen.

Gister kregen wij bericht dat in de Telegraaf van 4 oktober de burgermeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, zich negatief uitlaat over het tentenkamp Recht op Bestaan. Dit verbaast ons niet, aangezien hij vanaf het begin van het tentenkamp, ons alles onmogelijk probeert te maken.
Hier blijft het echter niet bij, omdat de gemeente in het eerste gesprek aangaf op geen enkele manier te willen helpen met sanitair etc. werd op maandag 1 oktober aan het Leger des Heils gevraagd of er gebruik gemaakt kon worden van de douches. De medewerkers wilden graag helpen, maar waren gecontacteerd door de gemeente dat er geen mensen van het Recht op Bestaan!-Kamp toegelaten moesten worden omdat ‘de gemeente alles al had geregeld’. Hier is echter op het kamp niets van te merken.

De burgemeester beweert zich zorgen te maken om de gezondheid en veiligheid van de vluchtelingen. Dan is het toch vreemd dat door ons zelf gezorgd moet worden voor artsen en toilet-faciliteiten, dat we in eerste instantie in regen en wind in open party-tenten moeten slapen en dat de politie ’s nachts dekens van het kamp verwijdert en de bescherming van tenten (doorzichtig folie) kapot maakt en hiermee het onmogelijk maakt ons tegen wind en kou te beschermen.
Ook beweert van Aartsen dat contact met de organisatie moeilijk is en dat hij daarom via Vluchtelingenwerk NL contact probeert te zoeken. Maar er is al regelmatig contact geweest met de gemeente én Vluchtelingenwerk en zijn we altijd bereikbaar op de Koekamp. Wij nodigen de burgemeester dan ook uit om te komen kijken en met ons te praten en samen tot een oplossing te komen.

Het is jammer dat wij wederom bezig moeten zijn met het weerleggen van valse beschuldigingen, wij steken onze tijd liever in het actie voeren voor ons recht op bestaan.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen!
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een
waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden! Geen mens is illegaal! Wij willen ons mensenrecht!

https://www.facebook.com/rechtop.bestaan
https://www.twitter.com/rechtopbestaan
https://www.rechtopbestaan.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *