Recht op Bestaan zet nieuw tentenkamp op op eilandje hofvijver.

BNGuuKnCMAILLfz.jpg:largeVandaag zijn sympathisanten van Recht op Bestaan begonnen met een nieuw tentenkamp opzetten op het eilandje in de hofvijver, op steenworp afstand van de Tweede Kamer. Als alles goed gaat zullen snel de eerste vluchtelingen het kamp betrekken.

Op het moment worden er tenten op gezet en spandoeken opgehangen met teksten als “vluchtelingen eisen mensenrechten” en “stop strafbaarstelling van illegaliteit”. Het tentenkamp zal plaats gaan bieden aan uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar zij vandaan komen omdat het daar bijvoorbeeld te gevaarlijk is of omdat ze simpel weg niet terug kunnen omdat zij bijvoorbeeld niet de juiste papieren hebben.

Eerder protesteerde de vluchtelingen drie maanden lang in een tentenkamp op de Koekamp maar werden daar met veel geweld ontruimd in opdracht van Burgemeester Jozias van Aartsen. Nu verblijven de vluchtelingen in de gekraakte kerk aan de sportlaan die tot het Vluchthuis is omgedoopt.

Maar voor het protest van de vluchtelingen is juist de zichtbaarheid voor de Nederlandse samenleving heel erg belangrijk. Daarom word nu pal naast de Tweede Kamer, midden op de hofvijver een nieuw tentenkamp opgezet.

BNGw_M8CIAIXx1c.jpg:largeVoor dit momentum is gekozen omdat er om 10:00 vandaag een Algemeen Overleg plaatsvind in de Tweede Kamer over vreemdelingenzaken. Hier zal onder andere gesproken worden over de hongerstakers in de detentiecentra in Rotterdam Airport en Schiphol in Amsterdam. Er zal ook een kabinetsreactie worden gegeven op het ACVZ advies wat zegt dat het opsluiten van vluchtelingen niet humaan is.
Ook willen wij dat er over de uitzichtloze situatie word gesproken van de vluchtelingen in het Vluchthuis in Den Haag en de Vluchtflat in Amsterdam. Na al vanaf 2011 actie te voeren voor een oplossing heeft de politiek nog weinig ondernomen en zal het binnenkort twee maanden met reces gaan wat betekent dat de vluchtelingen nog langer in deze uitzichtloze situatie moeten zitten.

2 responses to “Recht op Bestaan zet nieuw tentenkamp op op eilandje hofvijver.

  1. Pingback: Recht op Bestaan zet tentenkamp op op eilandje Hofvijver | KRAPUUL.NL

  2. Pingback: 20 juli, Den Haag: vertoning van benefietfilm in Vluchthuis | Doorbraak.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *