Politie zoekt confrontatie na waardige herdenking.

– Familie en vrienden herdenken overleden vliuchtelingenactivist Nashwan rond boom op Koekamp.
– Politie arresteert na afloop ondersteuner om drogreden

Vanavond hebben wij onze vriend Nashwan herdacht rondom de grote boom op de Koekamp, de plek waar hij 3 maanden lang met ons heeft gestreden voor een menswaardig bestaan. Het was een mooie herdenking waarbij meerdere mensen hun herinneringen aan Nashwan deelden met de aanwezigen. We hebben een foto van Nashwan achtergelaten omringd door bloemen en kaarsen.

Aan het eind van de herdenking, toen de aanwezigen nog aan het napraten waren en langzaam vertrokken, is een van de ondersteuners gearresteerd door de politie, naar nu blijkt voor het niet opvolgen van een (overigens nooit gegeven) bevel. In opdracht van burgemeester van Aartsen werd al tijdens de herdenking een boete opgelegd wegens het niet aanmelden van een demonstratie en moest de bewuste persoon zich legitimeren. De Koekamp zou volgens van Aartsen een ‘gevoelige locatie’ zijn. Waarom er blijkbaar alleen rekening gehouden wordt met de gevoeligheid van de locatie en niet met de gevoeligheid van de nabestaanden en vrienden tijdens de herdenking is pijnlijk.

Een verslag met beeldmateriaal van de herdenking volgt spoedig.

2 responses to “Politie zoekt confrontatie na waardige herdenking.

 1. Gisteren heeft de burgemeester nog een toespraak gehouden over vrijheid, wat een gotspe.

  • jose op 6 mei 2013 om 22:47 schreef:
   “Gisteren heeft de burgemeester nog een toespraak gehouden over vrijheid, wat een gotspe.”
   ********************************************************************
   Totalitarisme begint goed voelbaar te worden..probeer daar aan onderuit te komen wezenloze ventje..(Aartsen) Hoe meer van dit soort geintjes des te dichterbij een totale val van het systeem die je alleen met kogels kan verdedigen, terwijl gezond verstand zo voor de hand ligt. Zeg niet dat je je zit te verkneukelen op de vooruitzicht daar je je in je bunker gaat opsluiten, maar denk aan de rat in de val jongen..Er is tijd nog om de boel weer te vermenselijken, maar daar moet je ruggengraat en ballen voor hebben, weggeven om te winnen is iets wat je politiek verstand moeilijk kan vatten. Maar de piramide begint vanuit de top te kruimelen, je zal het nu niet merken, want zo hoog sta je ook niet als een onbelangrijk en onbenullig politicus die je bent, je voert beleid uit, je maakt gen beleid, die komt van een plek waar je geen kaas van gegeten hebt (officieel dus) en die je zodra je het kent(openbaart), je haren ten berge zullen doen rijzen. Maar eenmaal bekend dan is het al te laat.Gelukkig hebben burgers geen slaven kettingen om hun enkels zo als die van jullie, we kunnen openlijk heel veel informatie verkrijgen en dat naar onze eigen beleving interpreteren. Jullie dogma’s zullen jullie uiteindelijk ten onder brengen, dan met z’n allen, maar wie weet zich schuldig? En daar heb je het al, de almacht der wezenlijke….wezenloze..Het ENE regeert, de rest maakt er een puinhoop van.Vind het ENE in je..want die deel je met alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *