Persbericht: Vluchtelingen nemen gekraakte kerk in gebruik.

Vandaag (12-01-2013) hebben krakers van het KraakSpreekUur, ons, de uitgeprocedeerde vluchtelingen die al een jaar actie voeren tegen onze rechteloosheid, de gekraakte kerk aan de Sportlaan 127 aangeboden als onderdak.

Nadat het goede bericht bij ons binnen kwam dat er een plek is waar wij kunnen verblijven zijn de eersten 20 vluchtelingen van onze groep ingetrokken in de kerk. Morgen verwachten we nog meer lotgenoten. Morgen (13-01-2013) om 16:00 zullen wij een persconferentie houden om onze plannen met de kerk en de aankomende acties, zoals het tentenkamp dat wij woensdag zullen starten op de Koekamp, toe te lichten. Eerder voerde wij ook al drie maanden actie op de Koekamp, waar wij op 13 december met veel geweld ontruimd zijn door de politie, hierdoor werden wij wederom op straat gezet. Om 14:00 uur hebben we een gesprek met het Bisdom, die eigenaar van de kerk is, wij hopen dan ook op een goed gesprek, want een plek waar wij kunnen verblijven en organiseren is belangrijk voor onze strijd voor ons recht op bestaan.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen!
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.
Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Geen mens is illegaal! Bewegingsvrijheid voor iedereen!

One response to “Persbericht: Vluchtelingen nemen gekraakte kerk in gebruik.

  1. Pingback: Recht op bestaan!. Steun vluchtelingen in woord en daad - Anarchistische Groep Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *