Persbericht: Politie schiet vluchteling neer bij AZC Utrecht

Vandaag (04-04-2013) om 12:53 is een vluchteling uit Nigeria neerschoten door de politie bij het AsielZoekersCentrum (AZC) aan de Joseph Haydnlaan in Utrecht.

De man uit Nigeria had last van ernstige medische problemen maar alle hulp werd geweigerd. Hij had te horen gekregen dat hij terug moet naar Nigeria of op straat zou belanden, totaal rechteloos, zonder huis, zonder zorg, zonder enig vooruitzicht op een menswaardig bestaan.

Na hij het bericht had gekregen dat hij volledig rechteloos is verklaard sloot de man zich zelf op op zijn kamer in het AZC waarna het COA de politie belde. De man kwam zijn kamer uit met een klein mesje en liep naar buiten. Inplaats dat de politie greep naar een proportionele aanpak loste de politie een waarschuwingsschot, daarna schoten ze hem in zijn been. Bizar, aangezien de politie ook nog een scala aan andere wapens bijvoorbeeld peperspray tot hun beschikking hebben, echter werd gelijk voor een vuurwapen gekozen. Ook vertelden ooggetuigen dat er geen dreiging van de man uit ging. Na dat hij was neergeschoten is hij onder bewaking naar het ziekenhuis gebracht. Andere vluchtelingen protesteerden tegen de werkwijze van de politie ook zij werden aangehouden. Een grote politiemacht was aanwezig waaronder politiehonden waardoor de sfeer nog meer gespannen werd.

Het Nederlandse vluchtelingenbeleid is een keihard beleid van intimidatie en constante druk om vluchtelingen te bewegen terug te keren naar onveilig landen waar vluchtelingen hun leven niet zeker zijn, vluchtelingen vluchten immers niet voor niets weg van huis en haard. In het nauw gedreven door de Nederlandse staat begaan vluchtelingen vaak wanhoopsdaden zo staat dit incident staan niet op zichzelf, zo stak op maandag 4 maart jl. een Iraakse vluchteling zich zelf in brand nadat hij te horen had gekregen dat hij terug zou moeten.

4 responses to “Persbericht: Politie schiet vluchteling neer bij AZC Utrecht

  1. Pingback: Politie schiet vluchteling neer bij AZC Utrecht | KRAPUUL.NL

  2. Wordt wakker medeburgers de IND doet goed werk maar wordt gefrustreerd door de emo hulp subsidie industrie, waardoor dit soort excessen uiteindelijk ontstaan.
    Ons land wordt overspoeld door lieden die geen reden hebben voor een verblijfstitel, deze mensen hebben niets in ons land te zoeken en moeten hard worden aangepakt.
    De wet zou gewijzigd moeten worden door hulp aan illegalen strafbaar te stellen ( door de politiek uitgeprocedeerde asielzoekers genoemd).
    Deze politie mensen zouden een lintje moeten krijgen, die doen hun werk, dat kan je van een aantal pluchegeile politici en andere zogenaamde hulpverleners niet zeggen, die verdienen meer de titel van landverrader, door ons land op te zadelen met lieden die op voorhand het uitkeringsloket weten te vinden.

  3. Droevig dat zo het beleid van onze incompetente en moreel laagstaande politiek wordt ingevuld. Zo raakt de samenleving en haar beschermers in verval.

  4. Pingback: Joke Kaviaar: deportatie of de kogel: oprotten zul je! | Doorbraak.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *