Persbericht: Politici dineren en aanschouwen toneelstuk op 15 juni in Vluchthuis

Op 15 juni zullen Tweede Kamer-leden, advocaten, mensen uit de medische wereld, lokale politici en andere betrokkenen, samen met de daar verblijvende vluchtelingen, dineren in het Vluchthuis in Den Haag. Enkele gasten zijn: Linda Voortman (Groen Links), Sharon Gesthuizen (SP), Sander Terphuis (PvdA) en Godelieve van Heteren, ex-directrice van Cordaid en ex-Tweede Kamerlid die recent de PvdA verliet wegens het inhumane vluchtelingenbeleid.

Het diner is een initiatief van de vluchtelingen van het Vluchthuis. Zij willen op deze manier op informele wijze het gesprek aangaan over de problematiek waar zij in Nederland mee te maken hebben. De vluchtelingen verblijven sinds januari in de voormalig Allerheiligst Sacramentskerk aan de Sportlaan in Den Haag, nadat ze eerder drie maanden actie voerden voor hun recht op bestaan middels een tentenkamp op de Koekamp naast Den Haag Centraal Station.

Na het diner zal het toneelstuk ‘Corpus Callosum/Gibraltar Bridge’, wat ook op 14 juni te bezichtigen is, worden opgevoerd in het Vluchthuis. Ook een van de vluchtelingen speelt mee in het stuk. ‘Corpus Callosum/Gibraltar Bridge’ is “een woordeloos sprookje over vertrekken uit gisteren en aankomen in morgen, zachtjes verteld door piano en cello. Een theaterstuk op locatie, dat je ontdoet van oude kleren en herplant in nieuwe, nog natte grond. Een avontuur over winnen door loslaten, groots zijn door nederigheid en gelukkiger worden door de treurnis te doorleven.”

Het theaterstuk is openbaar, wel moeten er kaarten worden besteld, ze zijn ook te koop aan de deur. Zie voor meer informatie hier.

Wij kunnen niet terug naar het land waar wij vandaan komen omdat wij daar ons leven niet zeker zijn, maar ook hier worden ons onze mensenrechten ontzegd. Wij willen na jaren van onzekerheid, opsluiting in detentiecentra en uitsluiting van alle mensenrechten verblijfsrecht, zodat wij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

2 responses to “Persbericht: Politici dineren en aanschouwen toneelstuk op 15 juni in Vluchthuis

  1. Zo …dat wordt hard doorwerken voor Tofic Keuken

  2. Pingback: 20 juli, Den Haag: vertoning van benefietfilm in Vluchthuis | Doorbraak.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *