Onze vriend Nashwan is niet meer. 06-05-2013 herdenking op de Koekamp

Onze vriend Nashwan ging op donderdag 25-04-2013 onderweg van het Vluchthuis naar een familielid bij de Haagse Markt. Helaas is hij nooit aangekomen. Hij kreeg een hartaanval op straat en overleed later in het ziekenhuis.
ktgl_20130313-0044
Op vrijdag 26-04-2013 kwam zijn familielid naar het Vluchthuis met de boodschap Nashwan nooit is aangekomen bij zijn huis. Niks voor Nashwan, omdat hij altijd liet weten waar hij zat. Na alle ziekenhuizen en politiebureaus te hebben gebeld zonder resultaat, bekroop ons een ongemakkelijk gevoel; waar zou hij zijn? Na vier dagen in onzekerheid hebben we hem vermist opgegeven bij de politie. Na een half uur werden we gebeld met de verschrikkelijke mededeling dat Nashwan een hartaanval had gehad en die niet heeft overleeft, en dat hij in het Westeinde ziekenhuis zou liggen. Hij is 42 jaar geworden.

Het vreemde is dat Nashwan een W document bij zich droeg met zijn naam. Toen wij vrijdag het Westeinde ziekenhuis belden werd er echter gezegd dat hij daar niet lag, ook toen we later belden kwam daar niks uit. De politie is wel naar een oud adres toe gegaan waar hij in 2011 woonde met zijn vrouw en zoon, maar die zijn al in 2011 gedeporteerd naar Irak. De politie heeft echter niet geprobeerd zijn telefoon waar zo’n 40 keer naar is gebeld te checken, dan hadden we het dezelfde dag nog geweten. Deze handelswijze roept veel vragen op bij familie en vrienden.

Afgelopen donderdag is Nashwan herdacht in de moskee, waarna hij naar Shiphol is gebracht om zaterdag terug te worden gevlogen naar Irak om daar te worden begraven. De familie heeft ons verzocht niets op internet te publiceren tot hij terug is in Irak.

Nashwan was een belangrijke en gerespecteerde man in de groep vluchtelingen die al meer dan een jaar aan het actie voeren is. Hij stond altijd voor iedereen klaar en deelde alles met de rest. Het is dan ook een flinke klap voor ons allemaal. Daarom zal er morgen, maandag (6-5-2013) een herdenking plaatsvinden onder de boom op de Koekamp. We verzamelen om 19:00 bij het stadhuis om van daar naar de Koekamp lopen. Hier is er gelegenheid om te spreken, samen te zijn, bloemen te leggen etc.

Nashwan rust in vrede we zullen je nooit vergeten.

One response to “Onze vriend Nashwan is niet meer. 06-05-2013 herdenking op de Koekamp

  1. Trots op de democratie

    Goed dat jullie antwoorden willen hebben op de vele vragen over de handelwijze van de bevoegde instanties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *