NVJ dient klacht in tegen politieoptreden tijdens ontruiming

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft een klacht ingediend tegen het politieoptreden tijdens de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Den Haag.

Voordat de politie begon met het arresteren van de vluchtelingen en sympathisanten die ingehaakt op de grond voor een grote tent zaten werd alle pers weggestuurd tot achter een afzetlint, daarna werd om de groep een rij van politiebussen gezet om zo het zicht van de pers te ontnemen.

Hier het bericht van de NVJ website:

Politie schermt moedwillig ontruiming Koekamp af
maandag 17 december 2012 | Bij de ontruiming van het tentenkamp op Koekamp in Den Haag worden journalisten belemmerd bij de uitoefening van hun vak. De politie schermt moedwillig de ontruiming af voor het oog van de aanwezige pers. Deze gang van zaken lijkt sterk op eerdere incidenten in Ter Apel.
De betrokken journalisten en de NVJ vinden dat dit gedrag van de politie in strijd is met de vrijheid van nieuwsgaring en hebben een klacht ingediend. Er is geen grond om de pers zo ver weg te houden van de ontruiming, die in een openbaar toegankelijk park plaatsheeft.

One response to “NVJ dient klacht in tegen politieoptreden tijdens ontruiming

  1. Het is een aggressieve actie van de gemeente – geweldadig, zelfs.
    De toekomst zal beter worden, hopen wij. Want dit probleem kan opgelost zijn met goede beslissingen.

    Tot siens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *