16-02-20313 Internationale actiedag: Verblijfsrecht voor iedereen!

_MG_3334Zaterdag 16 februari is uitgeroepen tot internationale vluchtelingen actiedag. In Duitsland, Oostenrijk Finland, Polen, Hongarije en Australië voeren vluchtelingen actie tegen het onmenselijke vluchtelingenbeleid in de Europese landen waar zij verblijven. Ook wij, de uitgeprocedeerde vluchtelingen die in Nederland al meer dan een jaar actie voeren voor ons mensenrecht zullen de straat op gaan. Wij kunnen niet terug naar het land waar wij vandaan komen maar ook hier worden onze mensenrechten ontkent.

Wij de vluchtelingen die nu in het Vluchthuis in Den Haag en de Vluchtkerk in Amsterdam verblijven roepen dan ook iedereen op om ons te steunen in onze strijd voor een normaal leven.

Het recht op onderdak, het recht op een menswaardig leven en het recht op goede zorg, deze recht zouden voor ieder mens moeten gelden maar tot nu toe niet voor ons. Wij willen een normaal leven en participeren in de maatschappij, werken en studeren maar dit word ons onmogelijk gemaakt door de Nederlandse staat.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Datum: 16-02-2013
Locatie: Huijgenspark, Den Haag
Tijd: 14:00

Verblijfsrecht voor iedereen!

2 responses to “16-02-20313 Internationale actiedag: Verblijfsrecht voor iedereen!

  1. goed plan! succes met de aktie komende zaterdag! is er een groep die de aktie internationaal coordineert? zo ja, wie kan ik per e-mail benaderen?

  2. Pingback: 16-02-2013 Internationale actiedag: demonstratie Verblijfsrecht voor iedereen! | No Border Network

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *