Honderden vluchtelingen twee dagen in actie rond Tweede Kamer debat.

plein03Gisteravond (12-03-2013) demonstreerden ruim 250 vluchtelingen en sympathisanten en vandaag ruim 400 in Den Haag rond het Algemeen Overleg (AO) Veiligheid en Justitie. Het AO ging over opvang, terugkeer en detentie van vluchtelingen. Wij; de uitgeprocedeerde vluchtelingen uit de Vluchtkerk in Amsterdam, het Vluchthuis in Den Haag en vluchtelingen uit 9 verschillende AZC’s voerden twee dagen actie om aandacht te vragen voor ons probleem. Wij zijn onuitzetbaar, rechteloos en al jaren in Nederland. Wij willen verblijfsrecht en zo de mogelijkheid om een normaal leven op te bouwen!

Gisteravond om 19:00 verzamelden ruim 250 mensen zich voor het Centraal Station in Den Haag om een demonstratie te lopen door de Haagse binnenstad voor verblijfsrecht en het recht op bestaan. De demonstratie eindigde op het Plein voor de Tweede Kamer waar toespraken werden gehouden.

Vandaag (13-03-2013) vanaf 8:30 protesteerde vluchtelingen van het Vluchthuis (Den Haag) en de Vluchtkerk (Amsterdam) en sympathisanten zich wederom het Plein. Rond 9:30 kwamen daar ook nog vluchtelingen bij uit 9 verschillende AZC’s dat zorgde dat de groep groeide tot ruim 400 mensen. Om 10:00 begon het debat en gingen 150 vluchtelingen de Tweede Kamer binnen om het debat bij te wonen. De rest protesteerde buiten voor de deur.

Woordvoerder Recht op Bestaan in discussie met Diederik Samson (PvdA)

Om 13:00 was het debat afgelopen. Na een aantal toespraken op het Plein werd er een demonstratie gelopen door de binnenstad. Bij de grote kerk en de grote markt werden toespraken gehouden. De demonstratie eindigde op voor Centraal Station waar werd opgeroepen naar de grote demonstratie te komen op 23 maart in Amsterdam die om 13:00 van de Vluchtkerk naar het museumplein zal lopen.
Meer info: http://www.vluchtelingenactie2013.nl

Wij kunnen niet terug naar het land waar wij vandaan komen omdat wij daar ons leven niet zeker zijn, maar ook hier worden ons onze mensenrechten ontzegd. Wij willen na jaren van onzekerheid, opsluiting in detentiecentra en uitsluiting van alle mensenrechten verblijfsrecht zodat wij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

Wij willen verblijfsrecht en het recht op bestaan!

Het verslag van wat er in het AO is besproken volgt zo spoedig mogelijk.

One response to “Honderden vluchtelingen twee dagen in actie rond Tweede Kamer debat.

  1. Die Samson met zn praatjes over buiten schuld criterium. Negenhonderdvijfitg euro? Wie heeft dat nou? Terecht wordt hier opgemerkt: hoe moet ik het geld voor een buiten schuld criterium bij elkaar zien te rapen als ik niet eens geld voor eten en onderdak heb? En dan durft hij ook nog te zeggen dat HIJ heeft staan huilen. Respect voor de vluchtelingen en de mensen die elke dag met hen strijden . Zij zijn de meest urgente actievoerders. Zij weten wat de praktijk van elke dag is. Terecht pleit de woordvoerder van recht op bestaan voor een regeling voor de mensen die nu gedwongen zijn door het racistische beleid om van de hand in de tand te leven, en elke dag maar weer moeten afwachten of er kleding, eten is en of het piepkleine kacheltje in een kerk met een stenen vloer het doet.
    Gisteravond was er een debat op tv. http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1331536 Zelfs de sp ging niet eens zover om te pleiten voor een generaal pardon voor deze groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *