Dag 3: Vluchtelingen in actie bij het Ministerie van Justitie

Vandaag (12-11-2012) voerde 40 uitgeprocedeerde vluchtelingen actie bij het Ministerie van Justitie. Onder de nieuwe regering valt immigratie en asiel onder dit Ministerie.

Al eerder liepen we deze route, toen naar het Ministerie van Binnenlandse zaken, maar deze keer naar het Ministerie van Justitie, want dankzij de nieuwe regering valt immigratie en asiel onder dit laatste Ministerie. Daar werden een aantal toespraken gehouden.

“Dit ministerie wat gaat over het opsluiten en berechten van criminelen. Hoe kan een ministerie dat zich alleen maar bezig houdt met straf, mensen helpen die alle hulp hard kunnen gebruiken.
Alle vluchtelingen worden hier door direct gecriminaliseerd. Hun situatie wordt zonder omhaal in verband gebracht met criminaliteit, met een beleid dat gemaakt wordt voor het strafrecht en voor gevangenissen, en wat niets te maken heeft met op een humane manier omgaan met vluchtelingen.

Maar daar blijft het niet bij. Het nieuwe kabinet wil “illegaliteit” strafbaar gaan stellen. Mensen die naar Nederland zijn gevlucht om hier een normaal bestaan op te bouwen. Mensen die al jaren op straat leven en aan hun lot zijn overgelaten door de Nederlandse staat krijgen als het aan de PVDA en VVD ligt de stempel crimineel.”

Actie Achtdaagse
De actie van vandaag was de derde dag van de Actie Achtdaagse, morgenavond gaan we flyeren bij het VVD ledencongres in nieuwspoort. Woensdag hebben we een infostand, donderdag een solidariteitsactie met het vluchtelingenkamp in Berlijn, vrijdagavond een fakkeltocht voor de slachtoffers van het deportatiebeleid en zaterdag een demonstratie onder het motto “Geen mens is illegaal”. Zie voor tijden en meer informatie onze website.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

2 responses to “Dag 3: Vluchtelingen in actie bij het Ministerie van Justitie

  1. geweldige actie.

  2. Pingback: Dag 3: Vluchtelingen in actie bij het Ministerie van Justitie | Occupy Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *