Commissievergadering over vluchtelingenkampen Den Haag en Amsterdam

Morgen (21-11-2012) zal de commissie Veiligheid en Justitie vergaderen over de situatie rond te vluchtelingenkampen in Den Haag en Amsterdam.

De vergadering is openbaar en we roepen dan ook iedereen op om de vergadering bij te wonen. Wij de uitgeprocedeerde vluchtelingen die al sinds 19 september verblijven op het vluchtelingenkamp op de Koekamp in Den Haag zullen ook aanwezig zijn. Wij zullen om 15:30 vertrekken van de Koekamp naar het Tweede Kamer gebouw, je kan er ook gelijk naar toe gaan, het adres is Lange Poten 4, Den Haag, de vergadering begint om 16:00.

Je kan de vergadering ook volgen via Twitter onder #rechtopbestaan

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Kom naar de vergadering en laat zien dat er vol op steun is voor de vluchtelingenkampen!
Wij willen onderdak en verblijfsrecht! Geen mens is illegaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *