Burgemeester Van Aartsen maakt waardige herdenking onmogelijk.

Als onderdeel van de Actie Achtdaagse, welke wordt georganiseerd vanuit het vluchtelingen tentenkamp ‘Recht op Bestaan!’ op de Koekamp in Den Haag, is het de bedoeling om op vrijdag 16 november een fakkeltocht te lopen om de slachtoffers van het onmenselijke vluchtelingenbeleid te herdenken.

Zelfmoord door de uitzichtloze situatie of het vooruitzicht van gedwongen terugkeer.
Dood gevonden in de cel, of vermoord na terugkeer.
Deze vluchtelingen die alles achter zich hebben moeten laten en op zoek waren naar een waardig bestaan, werden hier niet geholpen, maar de dood ingejaagd. Deze mensen zijn anoniem gestorven of verdwenen, maar niet vergeten!

Helaas heeft Burgemeester Van Aarsten wederom beperkingen opgelegd aan deze demonstratie, waardoor de slachtoffers van het vluchtelingenbeleid niet op een waardige manier herdacht kunnen worden. Het plan is een korte route te lopen richting Het Plein, om aldaar de namen voor te dragen van de slachtoffers. Als onderdeel van de actie worden er fakkels meegedragen, zoals gebruikelijk is bij herdenkingen. (En zoals afgelopen zondag tijdens de Divali Fakkeltocht in Den Haag wél mocht)

Het lijkt erop dat Burgemeester Van Aartsen willekeur toepast bij het opleggen van deze beperkingen en wederom het vluchtelingenprotest probeert te criminaliseren.
Volgens advocaat Marcel Schuckink Kool is een fakkeltocht een algemeen geaccepteerde vorm van demonstreren. “Wij zullen alweer een beperking van de Burgemeester door de rechter moeten laten toetsen.”

One response to “Burgemeester Van Aartsen maakt waardige herdenking onmogelijk.

  1. Pingback: Burgemeester Van Aarsten maakt waardige herdenking onmogelijk. | Occupy Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *