Burgemeester Den Haag wil vluchtelingenkamp ontruimen.

Vandaag werd er in de commissie vergadering in het Stadhuis in Den Haag gesproken over het vluchtelingenkamp op de Koekamp waar wij, een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen sinds 19 september verblijven en actie voeren tegen onze rechteloosheid en het inhumane vluchtelingenbeleid.

Na dat twee van de woordvoerders van het vluchtenigenkamp gesproken hadden begon er een discussie binnen de raad over de situatie waar wij ons in bevinden en het demonstratierecht waar wij van gebruik maken om zo onze protest te kunnen voeren. Ook de Burgemeester deed een aantal uitspraken waaronder dat hij het kamp snel wil gaan ontruimen. De Burgemeester gaf als reden dat wij ons niet aan de uitspraak van de rechter houden omdat er niet altijd iemand van de organisatie aanwezig is. Wij speken dit tegen omdat wij samen met de mensen die ons helpen de organisatie zijn, er is altijd een aanspreekpunt aanwezig of dit nou een Nederlander is of niet.

Een andere rede was dat de Burgemeester zich zorgen maakt om de gezondheidstoestand op het kamp al moest hij toegeven dat de GGD die regelmatig controleert erg tevreden was. Op het kamp is er een medisch team bestaande uit vrijwilligers die bijhoud wie ziek is en wat voor zorg zij nodig hebben. Ook zijn er meerder artsen die ons helpen en elke week langs komen. Als wij door de ontruiming weer op straat belanden hebben wij helemaal geen zorg meer en belanden wij in een nog slechtere situatie.

De Burgemeester gaf aan de zelfde aanpak als bij de ontruiming in Amsterdam te willen hanteren. Hij gaat ons een brief sturen met een datum dat wij het kamp moeten verlaten, en dan kunnen wij een rechtszaak aanspannen, wat wij ook zeker zullen doen.

De zelfde aanpak… het kamp word met veel machtsvertoon ontruimd en daarna worden wij weer op straat gezet, in de vries kou, in de zelfde situatie waar wij begonnen, zonder huis, zonder zorg, zonder een vooruitzicht op een waardig bestaan.

Wil je de commissie vergadering terug zien dat kan hier.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Houdt onze website in de gaten voor updates en aankomende acties!

Wij willen onderdak en verblijfsrecht!

3 responses to “Burgemeester Den Haag wil vluchtelingenkamp ontruimen.

  1. Ik steun jullie graag! Alle mensen verdienen een recht op bestaan. Voor mij zijn jullie welkom in Den Haag en Nederland.

  2. wel godver.sorry voor mijn taal gebruik.maar dit en mag niet gebeuren.wij hier in Amsterdam hebben gezien met eigen ogen hoe dat afloopt.waar zijn ze toch mee bezig.ik begin steeds kwader te worden op dit zooitje in de politiek/.ik begin er steeds harder aan te denken om dit k.t land te verlaten.mensen dit kan en mag niet gebeuren.kunnen ze ook in de vluchtkerk terecht.zo niet staan deze mensen dus ook op straat.we zijn hier bezig met mensen van vlees en bloed.en niet met dieren.trouwens een hond hier heeft het nog beter dan deze arme mensen die van hut naar her worden gestuurd.dank je wel zooitje in den haag.

  3. Krakers in Den Haag: ken uw taak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *