Actiedag 2

In het kader van de actie 8-daagse deelden vluchtelingen en ondersteuners vandaag zo’n 1000 flyers uit bij Den Haag Centraal Station over het vluchtelingententenkamp “Recht op Bestaan”.

Om 12 uur werd er buiten Den Haag Centraal een infostand opgebouwd. Tot 17:00 uur werd er volop geflyerd om voorbijgangers te informeren over de situatie waarin de uitgeprocedeerde vluchtelingen verkeren. Enkele waren reeds bekend met de situatie en de tentenkampactie, andere niet. Vele voorbijgangers toonden interesse. Gesprekken werden aangeknoopt, vluchtelingen deden hun verhaal. Vele van de geïnteresseerde verklaarde zich solidair door de steunverklaring te tekenen. Dit kun je ook gemakkelijk online doen via: http://www.doorbraak.eu/?page_id=11547. Ook zijn er financiele donatie’s in ontvangst genomen, die nodig zijn om bijvoorbeeld toiletten van te bekostigen, of “verwarmingsapparatuur” aan te schaffen. Mocht je de actie financieel willen ondersteunen, kun je geld overmaken naar 9474245 ter name van AFA Nederland, onder vermelding van ‘tentenkamp’.

De komende dagen vinden er nog meer actie’s plaats. Voor meer informatie, zie hier. en voer met ons de strijd voor een menswaardig bestaan; voor onderdak en verblijfsrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *