Actie-vierdaagse 2.0

Sinds 19 september 2012 protesteren wij op de Koekamp in Den Haag. Doormiddel van een tentenkamp voeren we actie voor ons verblijfsrecht. We begonnen de eerste week met een actie-vierdaagse. Bijna een maand verder en slechts een oprot-brief van Dienst Terugkeer & Vertrek rijker is het tijd voor de 2e actie-vierdaagse!

Op woensdag 17-10-2012, demonstratie naar het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse zaken. Deze ministeries zijn verantwoordelijk voor de situatie waarin wij verblijven. Binnenlandse zaken van minister Leers, moet ons ons verblijfsrecht erkennen en Justitie moet stoppen met vluchtelingen te behandelen als criminelen. Wij willen aan de ambtenaren laten zien wie wij zijn, en laten horen dat er een oplossing moet komen!
Verzamelen : 11:30, Koekamp.

Donderdag 18-10-2012, demonstratie naar het CDA hoofdkantoor om de politieke vertegenwoordigers aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Minister Leers is nog steeds (CDA) minister, hoe kan deze christelijke minster het volgens zijn partij het vol houden ons zo te behandelen.
Verzamelen, 13:00, Koekamp.

Vrijdag 19-10-2012: een infostand, om de mensen in de stad te informeren en onze problematiek zichtbaar te maken. Vanaf 12:00 uur staan we met een informatiestand op het Spuiplein en daarna op het Plein.

Op zaterdag 20 oktober zal er een demonstratie plaats vinden door de Haagse binnenstad onder het motto “Geen mens is illegaal”. Wij, de groep uitgeprocedeerde vluchtelingen, willen met zo veel mogelijk mensen demonstreren voor een humane oplossing voor onze rechteloosheid en een humaan vluchtelingenbeleid in het algemeen. Ook willen wij zo veel mogelijk mensen informeren over het tentenkamp en onze situatie.

Locatie: tentenkamp Recht op Bestaan (Koekamp Den Haag)
Tijd: 14:00

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen. Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden
overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Ondersteun en hulp mobiliseren
Help mee om de demonstratie tot een succes te maken. Informeer zo veel mogelijk mensen en neem ze mee naar de demonstratie. Verspreid de oproep op facebook, twitter, op je eigen website of blog. Wil je als organisaties of actiegroep het protest ondersteunen, stuur dan een email naar rechtopbestaan (at) gmail.com Laten we met zo veel mogelijk mensen laten zien dat direct een einde moet komen aan dit onmenselijke beleid!

Wij willen leven! Recht op Bestaan!

5 responses to “Actie-vierdaagse 2.0

  1. Ik zal proberen te komen en mee doen op zaterdag

  2. Pingback: Vluchtelingen starten actievierdaagse! | Recht op Bestaan!

  3. Pingback: Teken de ook steunverklaring van het Haagse vluchtelingenkamp “Recht op bestaan!” | Doorbraak.eu

  4. Pingback: Recht op Bestaan!

  5. Pingback: Rondje Binnenhof – Teken ook de steunverklaring van het Haagse vluchtelingenkamp “Recht op bestaan”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *