5 november: infodemonstratie voor de Tweede Kamer (Plein, 12-16 uur)

Op dinsdag 5 november van 12.00 tot 16.00 uur houden wij, vluchtelingen uit het Vluchthuis in Den Haag, een infodemonstratie voor de Tweede Kamer.

Wij zijn vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen omdat we ons leven daar niet zeker zijn. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen mensenrechten, die voor iedereen gelden, nergens halen.

Na acties in Ter Apel, Zwolle, Den Bosch en Sellingen zijn we op 19 september 2012 begonnen onder de naam ‘Recht op Bestaan’ in politiek Den Haag. Eerst met een tentenkamp op de Koekamp tegenover het Centraal Station. Dat werd na 3 maanden ontruimd o.a. omdat het te koud zou zijn, maar ’s avonds stonden we weer in de kou op straat. Inmiddels verblijven wij in het ‘Vluchthuis’: een voor ons gekraakte kerk die al vier jaar leegstond.

Vandaar uit gaan wij door met acties tegen het keiharde migratiebeleid in Nederland. Wij strijden niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan.

Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal, veilig leven te kunnen opbouwen. Dat is ieders recht. Mensen vluchten niet zonder reden !

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen. Wij willen Recht op Bestaan !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *