31 mrt: debat ‘Uitgeprocedeerde asielzoekers op straat?’ (Humanity House)

Kerk in Actie organiseert op maandag 31 maart in het Humanity House een debat met experts en publiek over de vraag of de onmiddellijke maatregel van het Europees Comité voor de Sociale Rechten ten aanzien van uitgeprocedeerde vluchtelingen moet worden opgevolgd?

Welke gevolgen heeft de voorlopige voorziening op Europees niveau? En kan Nederland deze voorziening naast zich neerleggen, zonder haar geloofwaardigheid te verliezen?

Uitgeprocedeerde asielzoekers op straat?

Debat 31 maart 2014 van 20 tot 21:30 uur, Humanity House.
(volgens de website van Humanity House is het uitverkocht)

‘De overheid moet zorgen voor basale voorzieningen als eten, kleding en onderdak voor uitgeprocedeerde asielzoekers’, zo oordeelt de Raad van Europa na een aanklacht van de Protestantse Kerk in Nederland. Het gaat om een voorlopige voorziening en is geldig tot de definitieve uitspraak van de Raad van Europa. Gezien de ernst van de situatie moet de Nederlandse regering en de gemeentes nu al beginnen met het doorvoeren van de nodige maatregelen. Op 2 april debatteert de Tweede Kamer over de gevolgen van deze voorlopige voorziening en over de mogelijkheden om deze niet op te volgen.

Kerk in Actie organiseert een debat met experts en publiek. Welke gevolgen heeft de voorlopige voorziening op Europees niveau? En kan Nederland deze voorziening naast zich neerleggen, zonder haar geloofwaardigheid te verliezen?

Over de sprekers:

Een bewoner van de Vluchtgarage Amsterdam vertelt over de leefsituatie in de garage.
Pim Fischer (advocatenkantoor Fisher) spreekt over de verantwoordelijkheid van de Nederlandse staat in het bieden van opvang.
Mr. Frau Maria Bethke (wettelijke adviseur voor asielzoekers) over haar huidige juridische inzet, om te voorkomen dat asielzoekers die vanuit Nederland naar Duitsland zijn vertrokken, teruggestuurd kunnen worden.
Doris Peschke (secretaris generaal van Churches’ Commission for Migrants in Europe).
Ds. Ineke Bakker (Directeur Stad en Kerk Den Haag) leidt het debat.

Bron: http://www.humanityhouse.org/agenda/uitgeprocedeerde-asielzoekers-op-straat/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *