28-08-2012 Vluchtelingen in actie bij IND

Vrijdag 28 september hebben wij, de groep uitgeprocedeerde vluchtelingen die een tentenkamp hebben opgezet op het Koekamp in Den Haag, actie voeren bij het IND kantoor aan het Stadhoudersplantsoen 24.

Een groep van 25 vluchtelingen en sympathisanten voerde actie voor de deur van de IND. Met leuzen als “geen man geen vrouw geen mens is illegaal” werd duidelijk gemaakt dat de manier hoe het IND met vluchtelingen omgaat onacceptabel is!

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een
waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Geen mens is illegaal! Wij willen ons mensenrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *