26 april: ´Koning bezoekt detentiecentrum Rotterdam´

Occupy Rotterdam meldde dat koning Alexander op zaterdag 26 april het detentiecentrum in Rotterdam bezoekt. Er zijn daar vanaf 12 uur een aantal activiteiten gepland.

De koning komt naar Rotterdam

Schriftelijke bevestiging van komst koning naar Rotterdam is binnen.

Donderdagmiddag klokslag 14.00 uur kwam op de webredactie van Occupy Rotterdam de bevestiging binnen dat a.s. zaterdag 26 april koning Willem Alexander samen met Maxima een bezoek zal brengen aan het detentiecentrum Rotterdam.

De gemeente Rotterdam heeft de toezegging van hun komst, een afvaardiging van 15 mensen in totaal, voor een kort bezoek aan het detentiecentrum aan de Portelabaan 7 in het middaguur, in een email naar Occupy Rotterdam gestuurd met verzoek voorbereidingen te treffen gereed te zijn voor een kort onderhoud. Ook zou er gelegenheid zijn tot het doen van een toespraak door de koning. Dit alles nadat Occupy enige tijd geleden bij de gemeente Rotterdam tijdens een vertrouwelijk overleg de plannen besprak rond de 100-ste ondersteunende actie voor de vluchtelingen in het detentiecentrum Rotterdam.

De aangekondigde actie rond het detentiecentrum zal gewoon doorgang vinden. De komst van de koning en zijn gezelschap is onderdeel van een ingelaste tour van de koninklijke familie door het land op deze eerste echte Koningsdag nadat Willem Alexander vorig jaar is aangetreden.

De geplande activiteiten starten om 12.00 uur.

Indien er meer nieuws is rond de komst van de koning dan zullen wij hierover direct publiceren.


(bron: Occupy Rotterdam)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *