22-09-2012 Strijdbare demonstratie GEEN mens is illegaal!

Ruim 90 vluchtelingen en sympathisanten hebben vandaag, 22 september, een demonstratie gelopen door de Haagse binnenstad, onder het motto “Geen mens is illegaal”.

De demonstratie verliep goed en was zeer strijdbaar. Er werden meer dan 1500 flyers uitgedeeld. Op het kerkplein werd er een toespraak gehouden door een van de vluchtelingen en daarna door iemand van het No Border Netwerk.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht!
Mensen vluchten niet zonder reden!

https://twitter.com/rechtopbestaan
https://www.facebook.com/rechtop.bestaan
http://www.no-border.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *