20-09 Vluchtelingen in actie bij installatie Tweede Kamer

Vandaag 20 september hebben wij, de groep uitgeprocedeerde vluchtelingen die gister een tentenkamp hebben opgezet op het Koekamp in Den Haag, actie gevoerd tijdens de beëdiging van de nieuwe leden van de Tweede Kamer.

Met ruim 35 vluchtelingen en sympathisanten zijn in een demonstratieve optocht van de Koekamp naar het Plein gelopen. Daar hebben wij flyers uitgedeeld en luidkeels duidelijk gemaakt dat er zo snel mogelijk een humane oplossing moet komen voor onze problemen en er een einde moet komen aan onze rechteloosheid.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!
Geen mens is illegaal! Wij willen ons mensenrecht!

https://www.facebook.com/rechtop.bestaan
https://www.twitter.com/rechtopbestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *