19 september: 1 jaar vluchtelingenactie Recht op Bestaan!

Aankomende donderdag 19 september is het precies een jaar geleden dat wij, een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen, een tentenkamp opzetten op de Koekamp, een veld pal naast Den Haag Centraal Station. Wij zullen dit vieren met een picknick van 16:00 tot 19:00 op de Koekamp.

tentenkampindesneeuw

Na eerdere acties en tentenkampen in Ter Apel, Zwolle, Den Bosch en Sellingen verenigden wij ons met ondersteuners onder de naam Recht op Bestaan, en voeren sinds dien in Den Haag actie in protest tegen onze rechteloosheid en het keiharde Nederlandse asielbeleid.

Nadat ons tentenkamp na 3 maanden door de politie werd ontruimd (o.a omdat het ‘te koud’ zou zijn), namen wij een maand later onze intrek in de voor ons gekraakte Allerheiligst Sacramentskerk aan de Sportlaan in Den Haag. Vanuit daar gaan wij door met acties tegen het keiharde migratiebeleid in Nederland.

Wij zijn vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen omdat we ons leven daar niet zeker zijn. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen wij onze mensenrechten, die voor iedereen zouden moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan.

Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal, veilig leven te kunnen opbouwen.

Dat is ieders recht. Mensen vluchten niet zonder reden!

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen.
Wij willen ons Recht op Bestaan!

One response to “19 september: 1 jaar vluchtelingenactie Recht op Bestaan!

  1. Pingback: [19-09-2013] 1 jaar vluchtelingenactie Recht op Bestaan! - Occupy Den Haag Occupy The Hague

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *