Vluchtelingen in actie bij het CDA

Ruim 50 vluchtelingen en sympathisanten hebben vandaag (18-10-2012) een demonstratie gelopen naar het hoofdkantoor van het CDA in Den Haag. Daar werd duidelijk gemaakt dat minister Leers van het CDA een inhumaan beleid voert en dat heel het CDA daar verantwoordelijk voor is.
Inplaats van dat er iemand naar buiten kwam om met ons te praten ging de deur op slot en de gordijnen dicht.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nYFL6kMXWSc&w=560&h=315]
Ook de komende dagen zullen we op verschillende plekken aanwezig zijn om onze zaak onder de aandacht te brengen. Zie voor tijden en plekken hier.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen. Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden
overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Ondersteun en hulp mobiliseren
Help mee om de demonstratie tot een succes te maken. Informeer zo veel mogelijk mensen en neem ze mee naar de demonstratie. Verspreid de oproep op facebook, twitter, op je eigen website of blog. Wil je als organisaties of actiegroep het protest ondersteunen, stuur dan een email naar rechtopbestaan (at) gmail.com Laten we met zo veel mogelijk mensen laten zien dat direct een einde moet komen aan dit onmenselijke beleid! Wij willen leven!

One response to “Vluchtelingen in actie bij het CDA

  1. http://tinyurl.com/9z2l66n voor de video reportages die gemaakt zijn door de livestream van RondjeBinnenhof. Ook vrij te gebruiken op de site hier en elders. Veel plezier er mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *