10 t/m 17 november vluchtelingen Actie Achtdaagse.

Al ruim 7 weken verblijven wij een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen in het tentenkamp op de Koekamp in Den Haag. Vele acties en gesprekken verder is er nog steeds geen oplossing voor onze rechteloosheid. Sterker nog het nieuwe kabinet heeft verschrikkelijk plannen op het gebied van asiel en migratie. Zo willen ze illegaliteit strafbaar stellen, zodat er alleen nog maar “criminele illegalen” zijn die vervolgens weer sneller uitgezet moeten worden. In plaats van dat we geholpen worden worden we nog verder gecriminaliseerd. Deze plannen moeten per direct van tafel en er moet een oplossing komen voor ons probleem. Wij willen onderdak en verblijfsrecht! Daarom zal vanaf 10 november de ‘Actie Achtdaagse’ van start gaan. Acht dagen vol van actie voor een humaan vreemdelingenbeleid.

Zaterdag 10-11-2012 De vluchtelingen van het tentenkamp aan de Notweg in Amsterdam roepen op om met zo veel mogelijk mensen te protesteren voor verblijfsrecht en onderdak. Als aftrap van onze Actie Achtdaagse reizen wij naar Amsterdam om daar samen te protesteren.
Locatie: Dam, Amsterdam
Tijd: 14:00

Zondag 11-11-2012 zetten wij de actie achtdaagse in Den Haag voort. Vanuit een infostand gaan we mensen informeren over onze situatie.
Locatie: Centraal Station
Tijd: 12:00

Maandag 12-11-2012 wordt er een demonstratie gehouden naar het Ministerie van Justitie waar migratie en asiel onder gaan vallen. Naast dat wij vinden dat er een oplossing moet komen willen wij ook ons laten horen tegen de plannen om illegaliteit strafbaar te stellen.
Locatie: Koekamp
Tijd: 12:00

Dinsdag 13-11-2012
zal er actie worden gevoerd tegen het plan van de VVD en PvdA om illegaliteit strafbaar te stellen. Dit zal gebeuren bij de VVD ledenvergadering waar men over het regeerakkoord gaat praten. Er zullen ook Tweede Kamerleden van de VVD aanwezig zijn.
Locatie: Voor Nieuwspoort, Lange Poten 10
Tijd 19:00

Woensdag 14-11-2012
Vanuit een infostand gaan we mensen informeren over onze situatie.
Locatie: Stadhuis Den Haag
Tijd: 12.00

Donderdag 15-11-2012 houden we een manifestatie bij de Duitse ambassade. In Berlijn is op dit moment ook een vluchtelingen tentenkamp, waar ze last hebben van belachelijke repressie. Wij zullen uit solidariteit met vluchtelingen die in andere Europese landen verblijven onze stem laten horen voor de ambassade.
Lokatie: Ambassade van Duitsland, Groot Hertoginnelaan 18
Tijd: 14.00

Vrijdag 16-11-2012
zullen wij de vluchtelingen herdenken die het Nederlandse immigratiebeleid niet overleefd hebben. “Verdwenen of dood… maar niet vergeten!”, onder dit motto lopen wij een fakkeltocht door de Haagse binnenstad. Er zal een (onvolledige) lijst van slachtoffers worden voorgedragen.
Locatie: Koekamp
Tijd: 19:00

Zaterdag 17-11-2012 zal er als eind van de Actie Achtdaagse een demonstratie plaats vinden onder het motto “Geen mens is illegaal!” We willen met zoveel mogelijk mensen en organisaties onze stem laten horen voor ons Recht op Bestaan en tegen de plannen om “illegaliteit” strafbaar te stellen. Kom en neem al je vrienden en familie mee!
Locatie: Koekamp
Tijd: 14:00

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! 
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Help mee om de Actie Achtdaagse tot een succes te maken. Informeer zo veel mogelijk mensen en neem ze mee naar een demonstratie. Verspreid de oproep op facebook, twitter, op je eigen website of blog. Wil je als organisaties of actiegroep het protest ondersteunen, stuur dan een email naar rechtopbestaan (at) gmail.com. Laten we met zo veel mogelijk mensen laten zien dat direct een einde moet komen aan dit onmenselijke beleid!

Wij willen leven! Geen mens is illegaal!

11 responses to “10 t/m 17 november vluchtelingen Actie Achtdaagse.

 1. Mooi programma weer! Jammer dat jullie nog geen kalender in wordpress hebben dan zouden we hem kunnen linken zodat de demo’s ook op de kalender komen te staan.

 2. natuurlijk is geen mens illegaal, je kunt alleen ergens illegaal verblijven, dat dat als een criminaliteit wordt gezien is ronduit belachelijk. ik kan mij niet voorstellen dat je voor je plezier je familie, vrienden, kennissen en alles wat je hebt opgebouwd zomaar achterlaat, daar is altijd een reden voor, dat dit onderzocht gaat worden vind ik prima, maar laat de mensen hier gewoon in huizen wonen en geef ze een eerlijke kans om te laten zien dat ze het beste voor hebben en hier een nieuw bestaan willen opbouwen. DE GROTE MEERDERHEID ZONDER CRIMINELE INTENTIES.

 3. Pingback: 10 t/m 17 november vluchtelingen Actie Achtdaagse. | Occupy Den Haag

 4. Goed idee! Met Occupy Den Haag doen we wederom graag mee

  • N14 EUROPEAN STRIKE
   DEN HAAG SLUIT AAN!
   Woensdag 14 november
   14.00 – 19.00 uur
   Plein, Den Haag
   IN het kader van #14N European strike organiseert RondjeBinnenhof samen met anderen een demonstratie middag in Den Haag.
   Wij willen van ons laten horen uit solidariteit met de zwakste in ons eigen land, maar ook in heel Europa die het slachtoffer dreigen te worden van een enorme overbodige bezuinigingsdrift terwijl de veroorzakers en de rijkste lachend de dans ontspringen.
   Neem die middag dus vrij, of staak en kom naar Plein in Den Haag! Tevens kun je als je lid bent van een vakbond ook proberen om hen te bewegen aan deze demonstratie mee te doen.
   14 november: Europese stakingsdag tegen bezuinigingen – doe mee!

 5. Pingback: Actiedag 2 | Recht op Bestaan!

 6. Ik schaam me als Nederlander voor het beleid van ‘onze’ Overheid

  • Ik ben de schaamte voorbij, dat maakt vrij. Ik schaam mij niet voor een ander. Hoe hij of zij er ook uitziet. Van de Overheid word ik misselijk. Daar is het gesprek over steeds meer hebben en niet over innerlijke rijkdom. Zij zien niet eens het verschil tussen de eerste levensbehoeften en luxe. Daar wordt de hongerende mens gezien als lastig, omdat hij iets vraagt en het recht van de volgevreten mens naar voren geschoven.

 7. Pingback: از مبارزات پناهجویانِ متحصن در چادرهای اعتراضی در هلند | پراکسیس

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *