10 december: ‘Vluchthuis’ demonstratie Tweede Kamer (mensenrechten OOK voor vluchtelingen)

Mensenrechten OOK voor vluchtelingen – ‘Vluchthuis’ demonstratie 10 december Tweede Kamer (Persbericht ‘Recht op bestaan’)

Wanneer: Dinsdag 10 december van 12.30 tot 14.30 uur
Waar:       Plein, Den Haag voor ingang Tweede Kamer

Dinsdag 10 december is de internationale dag van de mensenrechten

Wij, de vluchtelingen uit het Vluchthuis, willen op deze dag bepleiten dat mensenrechten altijd, overal en voor iedereen gelden. Dus ook voor vluchtelingen.
Wij hebben middels demonstraties(kampen) onszelf zichtbaar gemaakt sinds 2011.
Er is daardoor gelukkig steeds meer bekend over onze situatie, maar het probleem is voor de meesten van ons nog net zo groot en uitzichtloos en voor sommigen, wegens mentale en fysieke gezondheidsproblemen, nog groter.

Ook wij hebben Recht op bestaan.

Wij zijn het slachtoffer van het niet sluitende asielbeleid;
Wij kunnen niet terug naar ons land van herkomst, we zijn niet uitzetbaar,
we mogen hier niet blijven, maar we mogen ook niet naar een ander land,
we krijgen geen opvang, maar staan op straat.

Middels flyers, teksten en spandoeken hopen wij in contact te komen met politici om ze in te laten zien dat dit strikte beleid mensonwaardig is en ingaat tegen internationale mensenrechten verdragen.

Voor meer informatie over ‘Recht op bestaan’ http://rechtopbestaan.org

PS op woensdag 17 uur wordt een foto-expositie over ons geopend ‘vluchtelingen in de knel’ door Geesje Werkman van Kerk in Actie. Zij was met PKN nauw betrokken bij de klacht tegen de Nederlandse Staat vanwege het asielbeleid die is neergelegd bij het Europese Comité voor Sociale Rechten.

Uitkomst van deze klacht;
Daarom roept het Europese Comité voor Sociale Rechten de Nederlandse overheid ertoe op direct maatregelen te nemen waardoor de basisrechten (voedsel, kleding, onderdak) van ongedocumenteerden zijn gegarandeerd.
Tegelijkertijd stelt het comité dat de overheid alle publieke organen die verantwoordelijk zijn voor een menselijke behandeling van asielzoekers op de hoogte moeten brengen van deze beslissing
.

http://www.kerkinactie.nl/Particulieren/Actueel/Nieuws/Voorlopige-voorziening-voor-humane-behandeling-ongedocumenteerden-toegewezen–n7632

Meer over deze expositie op http://rechtopbestaan.org/recht-op-bestaan/11-december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *