9 november: Theaterstuk ‘Irse’ in het Vluchthuis

Op zaterdag 9 november wordt de Guatemalteekse voorstelling IRSE opgevoerd in het Vluchthuis in Den Haag. De voorstelling gaat over migratie en grenzen. De makers van de theatergroepen Artzénico en Armadillo zijn uitgenodigd om hun Latijns-Amerikaanse perspectief op migratie te delen. De groepen uit Guatemala worden hierin versterkt door een groep vluchtelingen van verschillende nationaliteiten die in het Vluchthuis in Den Haag wonen.

pplh1-irseposter2

Al sinds 2011 zijn de groepen uit Guatemala bezig met het thema. In eerste instantie richtten ze zich op de honderdduizenden ongedocumenteerde migranten die van Midden-Amerika en Mexico naar de V.S. reizen. Ze legden zelf deze migrantenroute af en speelden hun voorstelling IRSE voor migranten en niet-migranten om zo te reflecteren op het thema en unieke ontmoetingen teweeg te brengen.

Vanaf september reisden zij van de Westelijke Sahara en Marokko naar Nederland; op zoek naar nieuwe grenzen, nieuwe perspectieven. In het project IRSE wordt op verschillende locaties met migranten en kinderen van migranten theater gemaakt. De voorstelling verandert naargelang de route, nieuwe ervaringen worden meegenomen en de plaatselijke gastspelers en hun verhaal krijgen een plaats. Het project wordt in Nederland ondersteund door Ontwikkelingsorganisatie Hivos (www.hivos.nl).

In Irse worden de thema’s migratie en nationale identiteit voelbaar en aanwezig gemaakt. Via de droge werkelijkheid van het hier en nu, beeldende scènes van reizen in gevecht met de elementen en momenten van authentiek samenzijn, worden we uitgenodigd – gedwongen – na te denken over onze identiteit en die van anderen.

Voor meer informatie en foto’s (vrij te gebruiken) zie www.irse.eu


Irse speelt op vrijdag 8 november om 12:30 en 14:30 in de Koningszaal van het Koning Willem I College te den Bosch (Vlijmenseweg 2). Op zaterdag 9 november om 20:00 in het Vluchthuis in den Haag (Sportlaan 127). Op maandag 11 november om 20:00 in Het Huis (voorheen Huis a/d Werf) in Utrecht (Boorstraat 107).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/416174428483690

 

8156969902_290ddc5c67_b1

2 responses to “9 november: Theaterstuk ‘Irse’ in het Vluchthuis

  1. Pingback: 9 november: Theaterstuk ‘Irse’ in het Vluchthuis - Occupy Den Haag Occupy The Hague

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *